Mappie Pennings, juni 1967

Geboren en getogen Eindhovense. Komt uit een kunstzinnig nest. Vader is zich na zijn Philips-periode gaan uitleven in de beeldhouwkunst en moeder heeft kunstacademie. Anders kijken naar alles om je heen is er al van kleins af aan ingegoten...

Mappie heeft haar opleiding gevolgd aan de grafische school in Eindhoven met als afstudeerrichting Esthetica. Daarna is zij direct in de reclame aan de slag gegaan. Een loopbaan als Typograaf, (de ontwikkelingen van de 'Mac' heeft zij vanaf de kinderschoenen helemaal meegemaakt, is ze ook volledig op thuis), Grafisch vormgever, Art-director bij diverse reclamebureaus.

Door haar achtergrond bleef het vrije werk trekken. Het niet in opdracht werken, puur je eigen intuitie volgen werd steeds belangrijker voor haar. Uiteindelijk in 1998 heeft zij de knoop doorgehakt en is zij zich full-time gaan richten op het kunstenaarsschap. Hier heeft ze haar hart aan verloren, nu kan ze zich volledig uitleven, en niet onverdienstelijk. Haar werk werd en wordt regelmatig gekocht door particulieren en bedrijven. Naast haar kunstenaarsschap is ze zeer actief gebleven in de grafische vormgeving als free-lancer voor diverse Reclamebureau's en fotostudio's.

Van 2006 tot 2016 gaf ze ook teambuilding-schilderworkshops aan bedrijven, samen met haar collega Jolanda Huisken-Kops, onder de naam van Skip2Art. Bedrijven als DSM, RIBW-Tilburg, Moonen-packaging, Nobel Den Bosch, Rijk Zwaan zaden, ABN-AMRO passeren de revue.

De grafisch vormgeving blijft toch nog steeds aan haar trekken, als tegenhanger van de vrije kunst. Sinds juni 2018 is ze toch weer op zoek naar een baan in deze wereld .. dus... als u interesse heeft... full-time/part-time of free-lance, ze is van alle markten thuis.